1 Mbps Fiyatına yine 1 Mbps İnternet Dönemi Başladı

Evet evet yanlı duymadınız!
Sadece 2 lira fark ödüyorsunuz ve ttnet size yeni bir kampanya satmış oluyor.Sadece bu kadar mı?
-Hayırrrr!
ttnet ve telekom'dan yapılan açıklamada şöyle diyor;

Türk Telekom’dan 8 Mbps hıza kadar tek fiyat

TTürk Telekom, internette yeni tarifeyi 8 Mbps'ye kadar 4 GB kotalı 29 lira, 8 Mbps'ye kadar 6 GB kotalı 39 lira ve 8 Mbps'ye kadar sınırsız 49 lira olarak belirledi.

Türk Telekom Uluslararası ve Toptan Satış Başkanı Mehmet Toros, yeni internet paketinin tanıtımında...blaaaa blaaa blaaaa demiş...

Toros, yurt dışı internet bağlantı kapasitelerinin 300 Gbps'ye geldiğini, bu yılın sonuna kadar kapasiteyi yaklaşık 400 Gbps'ler mertebesine çıkarmaya çalıştıklarını bildirdi.
nedense biz bağlanırken göremiyoruz o 300 Gbps'yi

Süveyş Kanalı ve Cebelitarık Boğazı arasında hali hazırda kullanılmakta olan 7 ayrı fiber optik kablonun denizin altından geçtiğini, bunlarda sık sık kopma olduğunu anlatan Toros, Aralık ayının ortalarında Akdeniz'deki 3 kablonun aynı anda koptuğunu, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Mısır ve Güney Asya ülkelerinin bir bölümünün internet bağlantısının kesildiğini, Türk Telekom'un 30 saat gibi kısa bir süre içinde Orta Doğu, Kuzey Afrika ve özellikle Mısır'ın bütün internet trafiğini Türkiye üzerinden geçirmek suretiyle sağladığını, bunun halen devam ettiğini kaydetti.
Taktir mi etsek acaba?...

Artık Türkiye'nin, hem servis kalitesinde hem de yapmış olduğu bağlantılarla tercih edilir bir noktaya geldiğini ifade eden Toros, okullarda öğrenci ve öğretmenlerin Vitamin ürününü aktif olarak kullandığını hatırlattı.
Öğrenciler hadi de, öğretmenler???sanmıyorum!

Yeni tarifenin detayları

Geliyor hazır mıyız?...
Bugünkü tarifelerinin devam ettiğini bildiren Demircan, yeni tarife ile ilgili bilgi verirken de, "8 Mbps'ye kadar 4 GB kotalı 29 lira, 8 Mbps'ye kadar 6 GB kotalı 39 lira ve 8 Mbps'ye kadar sınırsız 49 lira. 15 GB'lik bir sınır koyuyoruz. Buradaki suistimalleri engellemek için..." şeklinde konuştu.

peki;
Soru 1)okuduğumuzu anlamak zor mu?zorlandıysak neresinde zorlandık?
Cevap;kırmızı ile belirtilen yerde sınırsız yazarken hemen bir cümle sonra 15 GB'lik bir sınır koyuyoruz.. ya bir anlatım bozukluğu, basım yanlışı veya Türkçe'ye aykırı bir durum bulunmakta.belkide insaniyete aykırı bir durum vardır!
neden diyecek olursak; hangi insan "sınırsız" kelimesi ile aslında sınırlı olduğunu anlatmak ister?bir diğer değişle sınırlı sınırsızlıklar, sözde özgürlükler bizim ülkemizin gündelik yaşamında yerini almış hatta klişeleşmiş bir olgudur.ttnet te geç de olsa bu modaya uydu ve oda "müşterilerine sınırlı bir sınırsızlık" tanıdı.
bir diğer husus ise aklıma ve mantığımın almadığı bir cümle daha geliyor; Buradaki suistimalleri engellemek için... Sınırsız bir bağlantı alıyorum.neden?çünkü indirme işlemi yapıp film dizi olaylarını takip etmek ve internette sonsuz şekilde faydalanmak için.hobi işte bizimkisi...Böyle yaptığımızda saygı değer yetkilinin dediği gibi suistimal etmiş oluyoruz!Neyi? parasını verdiğimiz ama bir türlü doya doya yararlanamadığımız İnternet ile diğer insanlara ve telekoma karşı bir suistimal söz konusu.gülünç!

peki o zaman suistimal hakkında birazda ben yazıyım.bakalım diğer ülkelerde adsl fiyatlandırmaları nasılmış;
japonya...........47 mbit............38$
isveç................24 mbit...........35$
fransa..............20 mbit...........35$
almanya...........16 mbit...........62$
hong kong.........10 mbit..........16$
singapur............10 mbit..........48$
kanada................7 mbit..........52$
ingiltere..............4 mbit..........53$
italya..................4 mbit..........48$
bulgaristan..........2 mbit..........10$
abd.....................2 mbit..........30$
sri lanka..............2 mbit..........68$
finlandiya............1 mbit..........35$
ispanya...............1 mbit..........45$
sri lanka...........0.5 mbit..........23$
brezilya.............0.5 mbit.........36$
arjantin.............0.5 mbit.........45$
iran...................0.5 mbit.......220$

türkiye................2 mbit........146$
türkiye..............0.5 mbit.........60$
türkiye............0.25 mbit.........32$

fazlası için.

son sözü başkanlara bırakıyorum;
Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer ise bir soru üzerine, "Türkiye bölgede hak ettiği yere gelecek. Bu tür yatırımlarla ve gerçekleştirilen işbirlikleriyle bunu hayata geçiriyoruz" dedi.Toros, ADSL'de 6 milyon kullanıcıya eriştiklerini, hala alınacak çok yol bulunduğunu dile getirdi.

3 yorum:

  1. WOwwww süper süper...ttnet son zamanlarda kampanyaları ardarda patlatıo.süpersin ttnet internet!!

    YanıtlaSil
  2. ben ttnet kullanıcısı olarak bu tarifelerden çok memnum oldum.süper...

    YanıtlaSil
  3. aslında ben eleştiri yapmıştım ama siz memnumsanız sizin adınıza sevindim:)

    YanıtlaSil